Småa Vallentuna – VARNING

Småa Vallentuna

Hur går det för oss? Överlag så går det framåt!

Men jag vill passa på att förmedla hur det är att vara kund till Småa bortsett den juridiskaprocessen.

Hur jobbar småa? Hur bemöter Småa sina kunder? Är det en tygg partner att köpa bostad av?

Jo, Småa jobbar så att de fel som uppstår i huset är till 99,9% alltid kundens fel.

Vad menar jag med det? Fel som uppstår inom 2 år har köpren en garanti på. Så när jag och mina grannar felanmäler fel på våra hus får vi till svar att det är ”handhavande fel” och vårt egna fel att saker gått sönder i husen. När det istället till 99,9% rör sig om felmonteringar av Småa. 

Kommer köparna av  Småa Vallentuna husen få samma upplevelse?

Senast ut få var det diskmaskinen…

Jag felanmälde att diskmaskinens trälucka var felmonterad och lös för över ett år sedan och som Småa faktiskt försökte rätta till (ja, du läste rätt) men det hjälpte tyvärr inte . Jag fick felanmäla igen att trät runt diskmaskinen nu blivit skadat och att det läckte vattenånga ifrån diskmaskinen. Svar från Småa uteblev.

Till slut efter att jag felanmält igen och visat Småas personal i samband med besök i andra ärenden fick jag till svars att jag skulle felamäla ytterligare en gång till så det ”gick rätt till  internt ” med den felmonterade träluckan på diskmaskinen. Hursomhelst.

Jag har felanmält diskmaskinen i ca ett årstid och nu svarar Småa att helt plötsligt är det mitt fel att diskmaskinen läcker och att det inte längre omfattas av Småas garanti för att jag borde ha anmält den felmonterade luckan till Simens.

Varför skulle jag felanmäla felaktigt utfört arbete av Småa till Simens? Jag jobbar varken på Simens eller på Småa. Man kan tycka att dom faktiskt får sköta sånt själva. Varför har Småa själva inte anmält sitt felaktiga arbete på över ett år till Simens?  Hur är det mitt ansvar? 

Denna  felstavade blogg med diverse särskrivningar existerar faktiskt för att informera köpare hur olämpligt Småa väljer att gång på gång uppträda.

Näst senast ut så var det så att jag gick på en tröskel och den fullständigt sprack. (Jag är normalviktig.) Man kan anta att en tröskel i ett hus ska klara av ”påfrestningen” att någon trampar på den. Men inte hos Småa! Man får alltså inte trampa på trösklar i deras hus. (?) SÅ ni vet, om ni äger eller funderar på att köpa ett småahus, trampa inte på trösklar för Småa förväntar sig inte att det ska hålla.

Småa Vallentuna – VARNING

https://smaahus.se/wp-content/uploads/2019/03/Dom-målnr-T8001-14.pdf