Nyproduktion Stockholm

Nyproduktion Stockholm

Dag 413 i vårt nyproducerade renoveringsobjekt. Eller ska jag kalla det för fuskbygge?

Bloggen har vart pausad i ett sista försök att komma överens med Småa AB och för att även ge dom utrymme att rätta till alla fel. Något som Småa INTE tagit på allvar eller utnyttjat för att göra allas situation bättre. Absolut så har Småa rättat till några fel åtminstone men långt i från allt!

Om man är ny läsare och undrar vad som hänt rekommenderar jag detta inlägg. https://smaahus.se/2019/05/smaa-se-vad-hander-nu-varning-for-detta-bolag/

Nu har jag så mycket material att en blogg räcker inte till.
Följ min andra blogg www.almsmaa.com  Där finner ni ännu mer intressant information om hur  Alm Småa AB bygger sina hus och behandlar sina kunder.

Småahus

Småa AB drar nytta av att folk är okunniga och målar upp husen som välbyggda kvalitetshus och sen i själva avtalet så avtalar man om en helt annan kvalité.

Småa har till exempel marknadsfört husen som ”tysta” och ”väl ljudisolerade”  men samtidigt i samtliga prospekt står det ” Småa AB reserverar sig för ändringar” . Husen är extremt lyhörda i husen. Man hör även grannar gå i trapporna men mellan våningsplanen i huset är det extremt lyhört.

I själva avtalet står det ”stegljudsisolering”  vilket är knappt någon ljudisolering alls.

Kan man inget om husbygge, som tyvärr inte vi kunde då är det klokast att ta hjälp av någon som kan gå igenom avtalet tillsammans med en.

Mina rekommendationer är att lusläsa avtalet vid köp av en nyproduktion, kanske inte lgh men hus, tillsammans med en entreprenadadvokat.  Så här i efterhand hade det vart otroligt värdefullt att anlita en entreprenadadvokat vid avtalsskrivningen istället och i hade sluppit en massa oväntade utgifter i efterhand och huvudvärk.

Missförstå mig rätt, vi trivs jättebra i vårt hus men nu får vi bygga klart huset själva. Vi har redan betalat över 6 miljoner. Man kan därför tycka att exempelvis ljudisolering borde ingå.

Men Småa AB vill bara hova in så mycket pengar det bara går.

Nyproduktion Stockholm

Nyproduktion Stockholm

 

 

Lämna ett svar