Småa Älta -VARNING

Småa Älta

Varning för Småa AB!

Nedan följer en ganska tragikomisk och vanlig konversation mellan oss grannar.

Småa Älta

 

Hur fult och slarvigt får man egentligen bygga i Sverige? Vart går egentligen gränsen?

Under denna utdragna process har jag fått lära mig en hel del om AMA koder, tollerapnsnivåer och  fackmannamässig utförande. Men det är väldigt svårt måste jag säga och veta vart gränsen går. Det beror dels på vad man har för avtal med entreprenören.  Men jag upplever ändå att detta är en svår tolkning fråga. Ska en besiktningsman besiktiga efter avtal eller efter branschregler, AMA koder, tollerapnsnivåer och  fackmannamässig utförande. För den som är intresserad och söker mer information om ämnet finns en Besiktningsmannabok. Många med mig undrar vad man möjligtvis kan förvänta sig vid en besiktning. Boken informerar konsumenter om just sådana saker.

I mitt fall lägger vi en massa pengar på att reda ut hur fult man får bygga och slarvigt med en dyr advokat nu och först i efterhand.  Jag förslår att man börjar i mer rätt ände. Dvs att kostanden för en advokat bör  läggs i början av husköpet där man säkerställer att avtalet är bra istället för att försöka rens upp i efterhand.

Problemet är att man tror inte att det finns så oseriösa förtag som Småa AB. Man tror inte att så stort företag som Småa AB ska försöka lura en såhär mycket som dom försökt lura oss. Trodde Småa AB att alla här bara skulle acceptera att bli grundlurade? Känns som en svajig och kortsiktigt affärsplan måste jag säga.

Det skulle vara intressant att höra om vad folk har för historier. Mejla mig gärna och anonymitet lovas för den som önskar!

Småa Älta, undra hus husen ser ut där?

Undrar du hur det är att vara en Småa AB kund? https://smaahus.se/2019/03/smaa-byggbolag-varning/

och

https://www.hus.se/forum/t5278.html

Lämna ett svar