Nyproduktion radhus Stockholm- Småa AB VARNING!

Nyproduktion radhus Stockholm. Jag vill varna för Småa AB!

Letar ni nyproduktion i Stockholm?

Just nu byggs de förfärligt många nyproducerade bostäder och det finns  dessutom många byggherrar/ entreprenader att välja mellan. 

Jag upplever att mitt hus är otroligt slarvigt byggt. Dessutom är Småas personal chockerande otrevliga och lömska efter att dem väl fått betalt. 

Nyproduktion radhus Stockholm

Nyproduktion radhus Stockholm

 

 

Intressanta länkar:

https://smaahus.se/2019/03/smaa-byggbolag-varning/

Och

https://www.hus.se/forum/t5278.html

Att flytta till nyproducerade radhus har blivit allt mer populärt, i Stockholm är  nyproducerade radhus väldigt populärt då det är mer kvadratmeter än en lägenhet men inte lika kostsamt som en villa.  Radhus är även oftast mer centralt belägna än villor för dom som inte gillar eller vill lägga tid på att pendla fram och tillbaka till jobbet. Nyproduktion radhus Stockholm kommer man se mer utav i framtiden tror jag.

Radhusen är ofta smart planerade och har goda utrymmen. förutom vårt Småa AB Radhus som är ganska oplanerat i sin planlösning. Det sakans smart förvaring och garderober.  Men i nästan alla andra nyproducerade radhus finns det gott om både förvaring och garderober och är generellt familjevänligt.

Radhuset har egen ingång och det brukar alltid finnas antingen balkong eller altan och uteplats, egen tomt och liknande. Dock i påtagligt mindre skala än villor normalt har.

Radhus är även sammanlänkade med flera andra bostadshus i ytterväggarna.

Minsta kriteriet för boytan i ett radhus ska vara minst 50 kvadratmeter. Helst över 50 kvadratmeter.  Mest förekommande är att nyproducerade radhus i Stockholm ligger på runt 100-130 kvm.

Det finns olika varianter av radhus

Det finns olika varianter av radhus, det finns både friköpta och i bostadsrättsform. Friköpta radhus tenderat att till viss del vara något dyrare än de radhus som är i bostadsrättsform.

Ägaren  har även helt eget ansvar för bostaden vid friköpta radhus till skillnad mot radhus i bostadsrättsform.

Friköpta radhus har istället för en bostadsrättsförening en förening som heter samfällighet.

Lämna ett svar